NAJBOLJA VOĆNA TORTA BEZ PEČENJA (ŠUMSKO VOĆE, MANGO I ČOKOLADA)

pasted image 0-3

Zanima te jednostavan kolač sa šumskim voćem? A što kažeš na čokoladnu tortu sa šumskim voćem, i jednom dozom egzotike uz fantastični mango? Sigurni smo da će te ovaj jednostavan recept oduševiti koliko je oduševio i nas. Ovo je jedna od naših najdražih voćnih torti bez pečenja.

RAW TORTA OD ŠUMSKOG VOĆA, MANGA, S KOROM OD ČOKOLADE

Šumsko voće susreće se s slatkim slatkim mangom u ovom ukusnom kolaču od smrznutog voća koji je savršen za ljeto – oh, i ta kora ima i čokoladu. Mljac! 

SASTOJCI ZA TORTU:

  • 118 g indijskih oraščića
  • konzerva kokosovog mlijeka
  • 10 g jabučnog otca
  • 40 g limunovog soka
  • 6 g ekstrakta od vanilije
  • 55 g datulja
  • Malo soli
  • 160 g smrznutog manga
  • 150 g smrznutog šumskog voća

SASTOJCI ZA KORU OD ČOKOLADE:

  • 80 g badema
  • 70 g indijskih oraščića
  • 22 g kakaa
  • 93 g datulja
  • 1/8 žlice soli

POSTUPAK ZA IZRADU TORTE:

  1. Započni tako što ćeš napraviti čokoladnu koricu – Dodaj bademe, indijske oraščiće, kakao, datulje i sol u procesor za hranu i obrađuj dok ne dobiješ ljepljivu smjesu nalik tijesta (obično nakon što se smjesa počne lijepiti uz bočne zidove prerađivača hrane znači da je spreman.) Ako je još uvijek mršav i ne drži se zajedno, malo više obradi, ali pazi da ne pretjeraš.
  2. Pomoću tave s omjerom 8 × 4 obloženom papirom za pečenje pritisni ljepljivu smjesu tijesta po dnu tepsije dok ne formiraš koricu. Staviti na stranu.
  3. Napravi nadjev – Dodaj indijske oraščiće, kokosovo mlijeko, limunov sok, jabučni ocat (neobavezno), ekstrakt vanilije, datulje i sol u blender i miješaj dok glatko i kremasto. Ako nemaš stvarno moćan blender, potopi svoje oraščiće nekoliko sati (ili preko noći) Ako koristiš Vitamix ili sličan blender, nema potrebe za namakanje.
  4. Izlij polovicu izmješane smjese i zasad stavi na stranu. U blender dodaj mango i miješaj dok ne postane glatko. Dodaj mango nadjev u tepsiju (na vrhu kore) i stavi u zamrzivač na 15 minuta.
  5. Sada napravi nadjev od šumskog voća – Drugu polovicu smjese (koju smo ranije odvojili) vrati natrag u blender (bez potrebe da ispirate blender) zajedno s izmiješanim bobicama i miješaj dok ne postane glatko. Nakon što je sloj manga malo čvrst (oko 15 minuta), dodaj sloj bobica na vrh sloja manga i vrati ga u zamrzivač. Ako na vrh dodaš svježe voće, ostavi da se smjesa stavi u zamrzivač nekoliko minuta, a zatim dodaj nadjev i ostavi da se potpuno smrzne.
  6. Zamrzni 4 do 6 sati, ili najbolje preko noći.
  7. Kada su spremni za posluživanje – pusti da se malo otope, nareži na šnite i premaži kokosovim maslacem na vrhu. Ostatke čuvaj u freezeru.

ZAKLJUČAK

Ako voliš voće, obožavati ćeš ovaj recept. Nemamo ništa za nadodati. Ok, ako ti ostane viška napravi smoothie!

“I don’t make the rules.”

ŠTO ŽELIMO POSTIĆI

Nadamo se da ste uspjeli napraviti jako fini veganski kolač, a možda i saznali neke nove stvari o sastojcima koje svakodnevno koristite. Želimo ti dati sve najfinije recepte za veganske kolače i edukativne informacije.  Stoga se nemoj ustručavat posipati što više kokosovih mrvica na svoj kolač! ?

HEJ, NEJDI JOŠ!

Svidio ti se blog post ili si jedan od onih čudaka, khm koji vole čitati newslettere? Super!

Prijavi se na naš newsletter? i saznaj svaki put kad objavimo novi blog post, novi popust ili novu inkriminirajuću sliku Mitra. Molim?

mitra pejanovića ljubi nepoznati muškarac u obraz
“Ovo nećeš objavit, jelda?”

Autorica: Tara Pejanović

Pogledaj kako naručiti sočnu vegansku klopu

Newsletter

Pretplati se na naš newsletter za sve novosti, ponude i promocije!