Savršeni veganski muffini od borovnica! Napravljeni bez jaja, ovi muffini su mekani, slatki, savršeno vlažni i ispunjeni svježim borovnicama u svakom zalogaju.
Napravljeno sa naznakom limuna, da ovi muffini dosegnu najvišu razinu. Ovaj brzi veganski recept može se napraviti u manje od sat vremena!
SASTOJCI:
- 250 ml sojnog mlijeka
- 1 žlica jabučnog otca
- 260 g brašna
- 45 g praška za pecivo
- 3 žlice ulja
- ½ žlice soli
- 60 g šećera
- 1 žlica ekstrakta od vanilije
- 200 g borovnica
- Naribana kora od jednog limuna
POSTUPAK:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- U maloj zdjeli pomješaj sojino mlijeko i jabučni ocat.
- U većoj zdjeli kombiniraj brašno, prašak za pecivo i sol. Stavi na stranu. U zasebnoj zdjeli pomiješaj zajedno šećer, ulje, limunovu koricu i ekstrakt vanilije.
- Dodaj smjesu sojinog mlijeka / octa i miješaj da se sjedini. Umiješaj suhe sastojke dok se dobro ne sjedine. Pazi da se ne miješa previše – nekoliko grudica je u redu. Dodaj borovnice.
- Napuni smjesu u kalup za muffine, tako da svaku šalicu napuniš otprilike ¾. Peci 20-25 minuta dok nož umetnut u sredinu ne izađe čist.
- Makni s vatre i ostavi da se muffini ohlade prije nego što izvadiš iz tave.
ZAKLJUČAK
Kada odeš na more i uživas u mirisima lavande i svježeg zraka sjeti se ovog recepta. Pogotovo ako si na odmoru s više ljudi. Jer svi znamo da je ljudima najdraža stvar dobro slatko iznenađenje, pogotovo na plaži. Zato iznenadi frendove muffinima od borovnica!
ŠTO ŽELIMO POSTIĆI
Nadamo se da ste uspjeli napraviti jako fini veganski kolač, a možda i saznali neke nove stvari o sastojcima koje svakodnevno koristiš. Želimo ti dati sve najfinije recepte za veganske kolače i edukativne informacije. Stoga se nemoj ustručavat posipati što više kokosovih mrvica na svoj kolač!?
HEJ, NEJDI JOŠ!
Svidio ti se blog post ili si jedan od onih *čudaka, khm* koji vole čitati newslettere? Super!
Prijavi se na naš newsletter ? i saznaj svaki put kad objavimo novi blog post, novi popust ili novu inkriminirajuću sliku Mitra. Molim?
Autorica: Tara Pejanović